Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Drs. R.A.E.C. Hermens

Drs. R.A.E.C. Hermens
NaamRoland Hermens
FunctiePlastisch chirurg
Specialisme Plastische Chirurgie
Subspecialisaties
Neuscorrecties en borstreconstructies

Mijn opleiding heb ik in het Academisch Ziekenhuis in Groningen gedaan. Daarna heb ik bewust voor een groot opleidingsziekenhuis als het Jeroen Bosch Ziekenhuis gekozen. Ik had het gevoel dat ik hier mijn ambitie om de plastische chirurgie in de volle breedte uit te bouwen, kon realiseren. Gelukkig ben ik daar niet in teleurgesteld. De kwaliteit van de omringende vakgroepen is hoog, waardoor ook onze vakgroep op een hoog niveau kan functioneren. Door de uitstekende samenwerking met de revalidatie-artsen hebben we een hand- en polscentrum kunnen opzetten. Doordat ook de chirurgen zich willen verdiepen in de nieuwe methodieken op het gebied van borstoperaties, kunnen wij in ons vak de modernste technieken toepassen in het uitvoeren van mammareconstructies.

 

De meeste patiënten met wie ik te maken heb, zijn gezond. Ik vind het prettig om ze te leren kennen en gezamenlijk een project te starten en weer af te sluiten. Een borstreconstructie kan soms wel anderhalf jaar in beslag nemen. Je begint met het creëren van een welving en werkt in een aantal stappen naar een complete borst. Weefsel uit de buik of de rug wordt gebruikt om de borst op te vullen en als dat geheeld is, wordt de tepel geconstrueerd. Om een goede plastisch chirurg te worden, moet men over een flinke dosis handvaardigheid en trefzekerheid beschikken.

 

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is voor mij een ziekenhuis, waar ik omringd ben met gedreven, ambitieuze collega’s die allemaal op hun eigen manier de gezondheid van de mensen willen bevorderen. De nieuwbouw is erg belangrijk, want het huidige gebouw weerspiegelt absoluut niet de kwaliteit van zorg die wij hier leveren. Als plastisch chirurg weet ik als geen ander hoe belangrijk de buitenkant is. Door het oude gebouw denken mensen vaak dat de zorg ook geen hoge kwaliteit heeft. Het tegendeel is het geval. Er werken hier allemaal mensen die enorm gedreven zijn om mensen beter te maken.Column
"Ken je dokter"


Opleiding(en)

Geneeskunde, Algemene Chirurgie en Plastische Chirurgie


Zie ook

Zoeken

Print