Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Kerstconcert 'Sing Joyfully' met kamerkoor Capella Ducis met Willem Gerritsen (trombonist)

Datum en tijd: zondag 09 december 2018 | 15:00 uur tot 16:00
Locatie:De kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Bestemd voor: Iedereen is van harte welkom.

Dit concert is een extra concert in de concertenreeks van het seizoen 2018. Elke derde zondag van de maand om 15.00 uur is er een kamermuziek- of een orgelconcert in de kapel (behalve juli en augustus). Dit concert 'Sing Joyfully' wordt verzorgd door het kamerkoor Capella Ducis onder leiding van dirigent Frans van de Loo en trombonist Willem Gerritsen. Zij laten op deze tweede zondag van de advent een programma horen met adventsmuziek en Maria motetten uit de Renaissance. 

 

Aanmelding en meer info over het muziekprogramma

 

Zodra er meer informatie is over dit concert kunt u zich aanmelden op www.jbz.nl/concerten en/of www.kamermuziekshertogenbosch.nl

 

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun ervaringen met behulp van muziek. De concerten in de kapel zijn toegankelijk voor patiƫnten en hun bezoekers maar ook medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 

 

kamerkoor Capelle Ducis

 

 

dirigent Frans van de Loo en trombonist Willem Gerritsen

 

Brabantse Orgelfederatie en de firma Pels & Van Leeuwen

Bij de organisatie van de orgelconcerten wordt samengewerkt met de Brabantse Orgelfederatie. De Brabantse Orgelfederatie zoekt samen met de firma Pels & Van Leeuwen naar organisten in combinatie met andere musici die professionele concerten kunnen verzorgen in de kapel. Zoals bekend beschikt de kapel over een prachtig orgel, dat speciaal voor het ziekenhuis door de firma Pels & Van Leeuwen is gebouwd. De Vereniging Brabantse Orgelfederatie heeft tot doel om het culturele erfgoed dat het orgel vormt in stand te houden en om de orgelcultuur in het algemeen en die van Noord Brabant in het bijzonder te bevorderen. Zij wil dit bereiken door de interesse voor het orgel te vergroten, door de samenwerking tussen de Brabantse orgelkringen te stimuleren en door het organiseren van activiteiten op orgelgebied.

 

Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch
De Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch organiseert jaarlijks een 80-tal lunchconcerten. Een keur van musici en ensembles uit de professionele kamermuziekscene uit binnen- en buitenland geven (bijna) iedere donderdag- en zaterdagmiddag een uitvoering in de Azijnfabriek, Bethaniestraat 4 te ’s-Hertogenbosch.

 Kosten

Het concert is gratis

Aanmelden

I.v.m. het beperkte aantal zitplaatsen in de kapel vragen wij u vriendelijk om u aan te melden via www.jbz.nl/concerten of www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Zie ook

Zoeken

Print