Werk na een CVA

Afhankelijk van hoe het met u gaat en welke (lichamelijke en geestelijke) gevolgen u ervaart na een CVA of TIA, mag u uw werk weer gaan oppakken. Dit gaat in overleg met uw leidinggevende en bedrijfsarts.   

Na een CVA kunt u niet alleen lichamelijke veranderingen ervaren (lichamelijke uitval), maar ook vermoeidheid en veranderingen op het gebied van cognitie (denken), gedrag (doen) en emotie (voelen). Soms worden deze veranderingen pas duidelijk wanneer u uw werk op gaat pakken.

Begin rustig

Het advies is daarom om uw werkzaamheden in eerste instantie rustig op te pakken. Begin klein, bijvoorbeeld koffie drinken met collega’s, 1 à 2 uur per dag werken. Zo kunt u ervaren of er veranderingen zijn. Wanneer dit goed gaat, kunt u het werk verder opbouwen in overleg met de bedrijfsarts en leidinggevende. Hiervoor is geen vaste structuur; het gaat op geleide van de klachten die u nog ervaart.

Meer informatie vindt u op de website youngstroketoolbox

Begeleiding

Als u tegen problemen aanloopt bij het oppakken van uw werkzaamheden, dan kunt u dit aangeven bij uw zorgverlener (verpleegkundig specialist). Soms kan het nodig zijn een doorverwijzing te regelen naar een ergotherapeut, arbeidsdeskundige of revalidatiearts.

Code NEU-088
Laatste revisie: 19 april 2023 - 11:10