Thuiszorg na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp
Is er na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) geen medische reden om u op te nemen in het ziekenhuis? Dan betekent dit dat naar huis gaat.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Heeft u thuis hulp nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, wondverzorging of in het huishouden? Lees hier of - en hoe - deze zorg geregeld kan worden.
Wat is uw behoefte?
De verpleegkundige of arts bespreekt eerst met u wat u zelf nog kan. De bedoeling is dat u de dingen die u zelf kunt doen, zelf blijft doen. Eventueel met hulp van mantelzorgers (vrienden of familieleden) of met bepaalde hulpmiddelen. Of is het nodig dat een verpleegkundige of verzorgende u komt helpen? Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk weer zelfredzaam wordt als dat kan. De wijkverpleegkundige kijkt samen met u naar welke hulp nodig is en bespreekt ook wat uw mantelzorger kan doen of wat u zelf kunt doen met hulpmiddelen.
Heeft u hulp nodig bij persoonlijke verzorging of verpleging?
U kunt zo nodig (tijdelijk) hulp krijgen bij wassen en/of aankleden. Ook kunt u hulp krijgen bij de verzorging van een wond, bij de medicatie en/of het geven van injecties, etc. U krijgt van de verpleegkundige een medische en verpleegkundige overdracht mee voor de thuiszorg.
U kunt thuiszorg zelf aanvragen via de website www.iedereenzorgtindewijk.nl
Hulp bij de persoonlijke verzorging en verpleging thuis, valt onder de basisverzekering volgens de zorgverzekeringswet. Heeft u vragen over de vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Heeft u hulp nodig bij de huishouding?
Huishoudelijke hulp of andere ondersteuning thuis wordt geregeld via de gemeente. Neem zelf contact op met uw gemeente om deze zorg aan te vragen.
Mantelzorg
Heeft u mantelzorgers of bent u mantelzorger? Kijk dan eens op de website www.samenbeterthuis.nl. Hier vindt u onder andere meer dan 100 instructievideo’s, bijvoorbeeld over hoe je iemand die net thuis is na een ziekenhuisopname helpt bij het naar het toilet gaan of bij het douchen.
Medicatie en/of verbandmiddelen
Als u medicatie of verbandmiddelen nodig heeft na uw bezoek op de SEH, krijgt u van de arts recepten mee. Voor de thuiszorg is het prettig als de medicijnen en verbandmiddelen al voor hun eerste bezoek bij u in huis zijn. U kunt deze medicatie of verbandmiddelen ophalen bij uw eigen apotheek of bij de apotheek in het ziekenhuis. De apotheek in het ziekenhuis is 24 uur per dag geopend.
Kopen of huren van hulpmiddelen
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zit een thuiszorgwinkel waar u hulp- en verpleegmiddelen kunt huren of kopen. De meeste artikelen kunt u voor een bepaalde termijn lenen of huren; sommige artikelen zijn alleen te koop. Krukken zijn eventueel ook te huur of te koop op de SEH. U kunt ook terecht bij thuiszorgwinkel bij u in de buurt.
Thuiszorgwinkels in de regio ‘s-Hertogenbosch
Vivent-Medicura Zorgwinkel ‘s-Hertogenbosch
Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ ‘s-Hertogenbosch (achter de roltrap naar links)
Open op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur
Telefoonnummer: (088) 007 11 00
www.medicura.nl
Medicura Zorgwinkel Boxtel
Liduinahof 35, 5281 AD Boxtel
Open maandag t/m vrijdag van 9.30 - 17.30 uur en
op zaterdag van 10.00 - 13.00 uur.
Telefoonnummer: (088) 007 11 00
VEGRO Uitleenpunt hulpmiddelen Medisch Centrum Achter de Linde
Schijndelseweg 15G, 5271 BK Sint Michielsgestel
Open maandag t/m donderdag 09.00 - 15.00 uur, vrijdag 09.00 - 13.00 uur
Telefoonnummer: (073) 551 44 73
e-mail: verkoop@vegro.nl
VEGRO Uitleenpunt hulpmiddelen Mgr. Bekkershuis
Deken Baekersstraat 83, 5482 JD Schijndel
Open maandag t/m vrijdag van 10.30 - 12.00 uur
Telefoonnummer: (073) 544 27 00
e-mail: uitleenpunt.schijndel@laverhof.nl