Bewegen na een ziekenhuisopname
Bewegen is gezond voor iedereen. Net als goede voeding helpt bewegen om ziekte te voorkomen en ervan te herstellen.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Wat zijn de voordelen van bewegen?
Bewegen bevordert uw herstel, zorgt voor een betere nachtrust en geeft u een fitter gevoel. Het is bovendien goed voor uw bloedcirculatie, ademhaling, spieren, botten en gewrichten. Ook voor uw geheugen is bewegen belangrijk.
Bewegen na ontslag
Een ziekenhuisopname duurt niet langer dan nodig. Mogelijk moet u na ontslag uit het ziekenhuis nog verder herstellen. Soms is het nodig om onder begeleiding van een fysiotherapeut te revalideren. Vaak kunt u zelf aan uw herstel gaan werken.
Adviezen voor bewegen na ontslag
Bewegen na herstel
Bent u hersteld? Blijf dan bewegen om uw spieren en botten te versterken. Blijf wandelen en/of fietsen om uw conditie op peil te houden. Op de website van het Kenniscentrum sport en bewegen vindt u nuttige tips:
Hulp nodig?
Wilt u hulp bij het vinden van een passende sport- of beweegvorm? Neemt u dan contact op met de buurtsportcoach. Dit is vrijblijvend en kost u niets.
Contactgegevens: Luc van Eerd, consulent Sport en Bewegen - Uniek Sporten
Afdeling Sport en Recreatie, gemeente ’s-Hertogenbosch
(073) 615 56 37 | 06 54 35 41 28
De buurtsportcoach van de gemeente 's-Hertogenbosch kan patiënten van buiten ’s-Hertogenbosch in contact brengen met de buurtsportcoach of sportmedewerker van desbetreffende gemeente.