Diabetes en voeding
Bij mensen met diabetes kan het lichaam de bloedglucose (bloedsuikerspiegel) niet goed onder controle houden. Wat u eet, speelt een belangrijke rol bij het stabiel houden van de glucosewaarden in het bloed.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Onze voeding bestaat voornamelijk uit:
- koolhydraten;
- eiwitten;
- vetten;
- vitamines en mineralen.
Koolhydraten
Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons lichaam. Ze hebben direct effect op de bloedglucose. Daarom is het belangrijk om te begrijpen welke soorten koolhydraten er zijn en waar ze in zitten. Door gezonde keuzes te maken in voeding, kunt u uw bloedglucose stabieler houden. Dit helpt om u prettiger te voelen.
Wat kunt u het beste eten?
Uw (diabetes)diëtist kan u helpen en advies geven wat u het beste kunt eten. U kunt er ook meer over lezen op de volgende websites:
- Koolhydraten - diabetes.nl
- Gezond eten met de Voedingsrichtlijn - diabetes.nl
- Eetmeter - Mijn Voedingscentrum. Met de app eetmeter van het Voedingscentrum kunt u onder andere opzoeken hoeveel koolhydraten bepaalde producten en voedingsmiddelen bevatten.