Hoe verloopt een bezoek aan de polikliniek Nefrologie?
Lees hier hoe uw eerste afspraak op de polikliniek Nefrologie verloopt.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Waar meldt u zich?
Voor uw afspraak op de polikliniek Nefrologie meldt u zich eerst digitaal aan. Dit kan op 2 manieren:
- Thuis, via de link die wij u 2 dagen voor de afspraak per sms of e-mail sturen. U ontvangt een digitaal dagticket. De QR-code op dit ticket houdt u bij aankomst op de polikliniek Nefrologie voor de scanner van het aanmeldpunt in de wachtkamer.
- Of u scant bij aankomst op de polikliniek Nefrologie uw geldig Nederlands paspoort, rijbewijs of identiteitskaart bij het aanmeldpunt in de wachtkamer. U bent dan meteen aangemeld voor uw afspraak op de polikliniek Nefrologie. Let op! Voor een afspraak op polikliniek Nefrologie hoeft u dus niet eerst met de roltrap omhoog, naar de aanmeldzuilen naast de Infobalie.
Hoe bereidt u zich voor?
Als u gebruik maakt van MijnJBZ dan staat daar een folder klaar en een vragenlijst auto-anamnese. Wilt u de folder doorlezen en de vragenlijst voor uw afspraak invullen.
Verder kan het zijn dat de arts vóór uw eerste bezoek aan de polikliniek onderzoeken aanvraagt, bijvoorbeeld bloed en/of urineonderzoek of een echo van de nieren. Als dat zo is dan krijgt u de afspraak van de echo en de formulieren voor het bloedprikken bij de afspraakbrief voor de afspraak op de polikliniek. Het kan ook zijn dat u een SMS krijgt voor het bloedprikken, als u dat hebt aangegeven. U ontvangt dan een SMS met een barcode, daarmee kunt op afspraak bloed laten prikken.
Gesprek met de nefroloog of verpleegkundig specialist
Uw afspraak begint met een gesprek met de arts (nefroloog) of verpleegkundig specialist. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. De specialist stelt u vragen zoals:
- Wat zijn uw klachten?
- Komen deze klachten ook voor in de familie?
- Bent u ergens allergisch voor?
- Bij welke artsen/specialismen bent u onder behandeling?
- Welke medicijnen gebruikt u?
Het is belangrijk dat u een overzicht van uw medicijnen meebrengt. U kunt een overzicht opvragen bij uw apotheek.
Lichamelijk onderzoek
We meten uw bloeddruk en hartslag en de arts doet een lichamelijk onderzoek.
Verder onderzoek
Naar aanleiding van uw klachten kan de arts verdere onderzoeken aanvragen zoals:
- aanvullend bloedonderzoek;
- aanvullend urineonderzoek;
- een röntgenfoto of echo van de buik en/of nieren;
- een hartfilmpje (ECG).
Voor een aantal onderzoeken moet u een afspraak maken, zoals bloedonderzoek, urine inleveren en het hartfilmpje. Houdt u dan rekening met een wachttijd.
Uitslag
Na de onderzoeken heeft u weer een afspraak met arts. Deze bekijkt dan aan de hand van de uitslagen van de onderzoeken wat er verder moet gebeuren. Mogelijk moet er eerst meer onderzoek plaatsvinden of er kan bijvoorbeeld gestart worden met medicijnen.