Een chemische peeling is een moderne medische techniek om huidveroudering (rimpels) en beschadiging van de huid door zonlicht te behandelen. Verder passen we een chemische peeling toe bij overmatige pigmentvorming. Ook voor de behandeling van littekens is deze behandeling geschikt.
Een peeling kan op verschillende dieptes worden uitgevoerd. Dit kan de dermatoloog bepalen door stoffen meer of minder geconcentreerd te gebruiken. Ook kan het gebruik van verschillende vloeistoffen na elkaar invloed hebben op de diepte van de peeling. Bij een middeldiepe peeling duurt de genezing ongeveer 7 tot 10 dagen.
Voor de peeling maken we uw huid eerst vetvrij. Vervolgens brengen de assistente en de dermatoloog de peelingvloeistof aan op uw huid. Dit geeft een branderig gevoel. Een ventilator verspreidt koele lucht om dit gevoel te verminderen.
Afhankelijk van de afspraken vooraf over de diepte van de peeling brengen we één of meerdere lagen aan. Na de peeling koelen we de huid met natte washandjes of een koelmasker. Vervolgens smeren we uw huid in met een antibacteriële crème. Nadat deze is ingetrokken, kunt u naar huis.
Hoe vaak een peeling wordt uitgevoerd hangt af van hoe uw huid er uit ziet en wat u er zelf van verwacht. Meestal zijn 1 tot 2 behandelingen voldoende. Bij pigmentafwijkingen moeten we soms meerdere peelings toepassen. Tussen de verschillende peelings moet minimaal 2 maanden zitten.
Een chemische peeling is zeer geschikt voor u als u langzaam een gladde huid wilt krijgen. We behandelen u dan in meerdere ‘stapjes’.