Concert in de kapel: 'Omzwervingen met Jean Sibelius' door Kathelijn van de Loo en Herman Coenen

Zondag 27 oktober 2024 vindt om 13.00 uur dit kamermuziekconcert plaats in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Kathelijn van de Loo (pianist) en Herman Coenen (poëzie) treden dan op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

kunst foto van de kapel en het gevelraam

Toelichting op het programma

Als haar Finse pianostemmer niet iets had gezegd over enkele vergeten juweeltjes van Jean Sibelius en als Kathelijn van de Loo niet bij haar pianoleraar Jan Gruithuyzen was gaan kijken toen die zijn muziekboeken weg ging doen, zou de hele stapel bij het oud papier zijn gezet. Maar nu had zij ze gevonden: zes Impromptu’s. Ze ging thuis aan haar vleugel zitten en speelde ze. Het waren inderdaad juweeltjes, lieflijk en vol levendigheid. Ze vroeg Herman eens te komen luisteren. Die was onder de indruk. In de melodieën ontvouwen zich verhalen over landschappen waarin de natuur zich als een moeder aan de mensen geeft, hen beschut en voedt, en over inspiraties die daarin ontstaan en door generaties mensen aan elkaar worden doorgegeven. Hij schreef er een reeks gedichten over.

Kathelijn van de Loo

Zij werd geboren in een muzikale familie. Ze zong voordat ze praatte en kroop als peuter onder de vleugel waarop haar moeder zat te spelen. Na de vooropleiding aan het Haags Conservatorium ging ze naar het Brabants Conservatorium. Ze viel op door haar heel eigen gevoelige spel en sloot haar opleiding glansrijk (waardering 9) af. Ze werkt graag samen met verwante geesten, in klassieke en hedendaagse muziek, vrije improvisatie en poëzie. 

kunst musicus kathelijn van de loo

Herman Coenen

Hij begon al vroeg met schrijven. Op zijn tiende won hij een opstelwedstrijd. Hij zat in de redactie van het schoolblad en later in die van het universiteitsblad. Zijn eerste fascinatie was de verhalende Middeleeuwse poëzie. Later ging hij zichzelf herkennen in de troubadours, de voordragende, theater spelende en musicerende dichters die door Europa trokken. Zijn gedichten en prozaminiaturen zijn concreet, anekdotisch en speels, maar steeds tastend naar het mysterie van ons bestaan. 

kunst musicus herman coenen

Serie concerten 2024

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. 

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’

kunst flyer concert 27 oktober 2024

Aanmelden voor een concert

Laatste revisie: 8 oktober 2024 - 12:59