Concert in de kapel: 'Vioolmuziek uit Barok en Romantiek' door Leonard en Anne Sophie van Lier

Zondag 22 september 2024 vindt om 13.00 uur dit concert plaats in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Pianist Leonard van Lier en violist Anne Sophie van Lier treden op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

kunst musici leonard en anne sophie van lier 22 september 2024

Toelichting op het programma

Anne Sophie en Leonard openen het concert met werken van twee grootmeesters uit de Barok: een sonate voor viool en piano van Händel en delen uit een Engelse Suite van Bach voor piano solo. Daarna spelen zij romantische muziek van Tsjaikovski en Schubert. Hierna “Liebesleid” van Kreisler, een wals met een ‘bitter-sweet’ tintje, zoals het klonk in de Weense koffiehuizen rond 1900. Als uitsmijter speelt Anne Sophie “Appassionato” van Jozef Suk: een hartstochtelijk en virtuoos werk, gebaseerd op Boheemse volksmuziek.

Leonard van Lier

Hij studeerde piano aan het conservatorium in Tilburg bij Jacques De Tiège, waar hij zijn einddiploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus behaalde met het predicaat “uitmuntend”. Hij won diverse eerste prijzen, onder andere in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Hij treedt regelmatig op als solist in pianorecitals en als kamermusicus. Naast zijn muziekstudie, studeerde Leonard Natuurkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hij werkt als onderzoeker bij TNO in Delft. 

Anne Sophie van Lier

Zij begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen aan vioolschool Fiedelino bij Leontien Akkerman. Sinds vorig jaar krijgt ze les van Kerstin Hoelen, in de klas voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze is leerling op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Anne Sophie bespeelt een viool van het Gagliano Strijkinstrumenten Fonds. In 2024 won ze de 2e prijs in de finale van het Nederlands Vioolconcours in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

Serie concerten 2024

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. 

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’. 

Aanmelden voor een concert

Laatste revisie: 30 augustus 2024 - 14:32