Nieuwe JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel bijna klaar

Alle zorg onder één dak. Ook in Zaltbommel is dat straks een feit. Al meer dan een jaar wordt er gebouwd aan een nieuw gezondheidscentrum. Ook de twee locaties van het JBZ in Zaltbommel gaan verhuizen naar dit nieuwe centrum. Op maandag 30 september 2024 krijgt het JBZ de sleutel van Bouwlinie, projectontwikkelaar van woningcorporatie Bazalt Wonen. De verhuizing vindt naar verwachting plaats in de loop van 2025. Tot die tijd blijven de huidige locaties van het JBZ in Zaltbommel open. 

Het JBZ in Zaltbommel zit op dit moment nog verspreid over twee locaties in de binnenstad. Unithoofd Hélène van der Zandt: “Straks zitten alle spreekuren en diagnostiek onder één dak in het nieuwe gezondheidscentrum. Zo kunnen patiënten veel makkelijker nog even bloed laten prikken of een foto laten maken na hun afspraak bij de arts.” Het JBZ in Zaltbommel krijgt straks – net als de andere JBZ Dichtbij locaties – ook gratis parkeergelegenheid direct voor de deur, iets dat in de binnenstad werd gemist. 

Foto van Hélène van der Zandt en Tim Croesen met de sleutel van de nieuwe JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel.
Unithoofd Hélène van der Zandt en bouwkundig projectleider Tim Croesen met de (symbolische) sleutel van de nieuwe JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel.
Een foto van het nieuwe gebouw van de JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel
De nieuwe JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel deze zomer toen er nog druk gebouwd werd.

Nieuwe spreekuren

Patiënten kunnen op de nieuwe locatie terecht voor dezelfde onderzoeken en spreekuren als waarvoor zij nu in de Kerkstraat en Gamersestraat terecht kunnen. Daarnaast komen er een aantal nieuwe spreekuren. Zo gaan ook de gynaecoloog, orthopedisch chirurg, uroloog en oogarts spreekuur draaien in Zaltbommel.

Bommels tintje

De komende maanden gaat het JBZ de nieuwe locatie verder inrichten. Bouwkundig projectleider Tim Croesen: “Echt alles moet nog gebeuren: van het bouwen van de spreekkamers, tot het plaatsen van alle installaties en apparatuur. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het buckey-systeem voor het maken van röntgenfoto’s, zonnepanelen en de apparatuur voor het maken van echo’s of het uitvoeren van kleine ingrepen.”

De nieuwe locatie krijgt dezelfde look-and-feel als de hoofdlocatie in ’s-Hertogenbosch en de drie andere JBZ Dichtbij locaties in Boxtel, Drunen en Rosmalen. Tim:  “Maar, wel met een Bommels tintje: in de wachtkamers komen grote foto’s te hangen van bijzondere plekken en gebouwen in Zaltbommel. De nostalgie van de huidige locaties blijft daarmee toch behouden.”

Een foto van een aantal JBZ-collega's die een kijkje nemen bij de nieuwe JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel
Een aantal JBZ-collega’s kreeg eerder al een rondleiding door het nieuwe gebouw.

Zorg dichtbij

Als JBZ vinden we het belangrijk om zorg op maat te leveren, dichtbij huis waar mogelijk is. Daarom hebben we naast de hoofdlocatie in ’s-Hertogenbosch ook locaties in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel. Patiënten kunnen hier terecht voor bloedprikken, het maken van röntgenfoto’s, echo’s en hartfilmpjes en diverse spreekuren. 

Het nieuwe adres van het JBZ in Zaltbommel wordt: dr. J.J. Willemsehof 1. 

In het nieuwe gezondheidscentrum komen ook twee huisartsenpraktijken (Huisartsenpraktijk Ttito Fernandez Baca en Huisartsenpraktijk van der Linden) en Apotheek de Waluwe.

Laatste revisie: 7 oktober 2024 - 09:30