Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)
Als patiënt van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) kunt u sinds kort uw medische gegevens ophalen in uw eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Een PGO is een website of app waar u veilig uw medische informatie van ziekenhuizen, huisartsen of andere zorgverleners kan verzamelen.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
PGO's zijn nog nieuw en in ontwikkeling. De mogelijkheden zijn op dit moment nog beperkt. In de toekomst kunt u bijvoorbeeld ook uw eigen gegevens toevoegen uit gezondheidsapps. Toch is het een mooie eerste stap om als patiënt overzicht te hebben over alle informatie over uw gezondheid.
Wat is het verschil tussen MijnJBZ en een PGO?
Via MijnJBZ kunt u uw medische gegevens van het JBZ al inzien. Het PGO bestaat straks naast MijnJBZ. De informatie die vanuit het JBZ in uw PGO komt verschilt niet van de informatie die op dit moment al via MijnJBZ te zien is. Wel kunt u op MijnJBZ meer informatie inzien dan momenteel technisch mogelijk is om aan PGO's uit te leveren.
Het grote verschil is dat u in het PGO alle medische gegevens kunt verzamelen, bijvoorbeeld ook van uw huisarts of een therapeut. Daarnaast kiest u zelf het PGO uit. U kunt daarbij ook kiezen voor meerdere PGO's of na een tijdje van PGO wisselen.
Kan ik al gegevens opvragen in mijn PGO?
Op dit moment kunt u al (een deel van) uw medische gegevens van het JBZ ophalen in een PGO. Het is de bedoeling dat later dit jaar ook de ingevulde vragenlijsten te zien zijn. Deze vragenlijsten worden nog steeds op MijnJBZ ingevuld. U ontvangt hiervoor een mail om in te loggen op MijnJBZ. De ingevulde vragenlijst kunt u ophalen in het PGO.
Zijn PGO's veilig?
Stichting MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van gegevens. Als een PGO het MedMij-label heeft, kunt u erop vertrouwen dat dit een veilige PGO is. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig en betrouwbaar uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen patiënten en gezondheidsprofessionals.
Wanneer een PGO het MedMij-label heeft, bent u ook de enige die toegang heeft tot de medische informatie. Deze informatie kunt u wel delen met anderen, bijvoorbeeld met een mantelzorger. U kiest zelf of u deze gegevens wil delen. Meer informatie kunt u vinden op www.medmij.nl
De leveranciers van PGO's ontvangen ook geld van de overheid als zij voldoen aan het MEDMij-label. Zij krijgen hierbij betaald per actieve gebruiker.
Welke PGO’s zijn er?
Alle PGO's zijn verschillend. Ze zien er anders uit en u kunt er andere gegevens in bijhouden zoals hartslagmetingen of eet- en slaapgewoonten. U kunt zelf kiezen welke PGO het beste bij u past. Op de website digitalezorggids.nl staat een keuzehulp.
Vanaf welke leeftijd kan er een account aangemaakt worden?
Patiënten kunnen vanaf 16 jaar een eigen account aanmaken bij een PGO. Een ouder/voogd mag dit niet inzien. Wel is het soms mogelijk dat een patiënt iemand, bijvoorbeeld een naaste, machtigt om informatie in zijn PGO aan te vullen of te lezen.
Kan ik van PGO wisselen of mijn PGO verwijderen?
Het is mogelijk om van PGO te wisselen of om uw huidige PGO te verwijderen. Uw gegevens verdwijnen dan uit de PGO, maar blijven beschikbaar bij uw verschillende zorgverleners. Als u een nieuw PGO aansluit, kunt u deze gegevens weer opvragen.
Heeft u meer vragen over PGO's? Op pgo.nl kunt u het antwoord op veelgestelde vragen vinden.