Headerafbeelding
De operateur is een patiënt aan het opereren
Afdeling

Vaatchirurgie

Vaatchirurgen behandelen patiënten met vaataandoeningen, zoals een vaatvernauwing of juist een aneurysma (verwijding van het bloedvat). 

Eerst moet duidelijk zijn welke problemen er precies in de vaten zijn, voordat de vaatchirurg u een bepaalde behandeling kan adviseren. Daarom krijgt u meestal eerst een onderzoek bij het Vaatlaboratorium of afdeling Radiologie.

Lees meer

De vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn expert op het gebied van perifeer arterieel vaatlijden (een vernauwing van de slagaders in de benen door slagaderverkalking), aneurysma's en complexe wondzorg. Zij leiden operatieteams en nieuwe vaatchirurgen in Nederland op en doen veel second opinions

Voor de behandeling van spataderen werken de vaatchirurgen nauw samen met de dermatologen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gezamenlijk bieden zij alle moderne behandelmethoden voor spataderen, van kleine spataderen tot diep gelegen grote spataderen. Daarnaast legt de vaatchirurg shunts aan bij patiënten die moeten dialyseren.

Hybride operatiekamer

De vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis maken gebruik van de nieuwste technieken en beste apparatuur. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis had als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland een hybride operatiekamer. Op deze operatiekamer kan de specialist tijdens de operatie goede röntgenopnames maken van de geopereerde bloedvaten. Ook kunnen op een hybride operatiekamer vaatoperaties minimaal invasief worden uitgevoerd. Minimaal invasief betekent dat de chirurg zo min mogelijk schade aan weefsels toebrengt, door te opereren via hele kleine - en zo min mogelijk - sneetjes.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze locatie in 's-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen of Rosmalen? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Controleer zelf vóór een afspraak in het JBZ of uw zorg wordt vergoed:

  • Bekijk hier met welke zorgverzekeraars het JBZ een contract heeft.
  • Het hangt ook af van uw polis of uw zorgverzekeraar alle zorg volledig vergoedt.
  • Onze zorg valt voor volwassenen onder het wettelijk eigen risico. Dit betekent dat u ieder jaar eerst een bedrag zelf moet betalen, voordat uw zorgverzekeraar kosten gaat vergoeden. 

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Stop met roken

Zeker als u geopereerd bent of moet worden, is het beter niet te roken. De ademhalingswegen van rokers zijn vaak geïrriteerd en daardoor gevoeliger voor ontstekingen. Daarnaast verdringt het koolmonoxide in de rook het zuurstof uit het bloed. Roken is slecht voor de wondgenezing en vergroot de kans op complicaties. Tenslotte kan hoesten na de operatie erg veel pijn doen.

Houdt u er ook rekening mee dat u in en om het ziekenhuis niet mag roken. Het hele gebouw, het ziekenhuisterrein en de parkeervoorzieningen zijn rookvrij.

Voor hulp bij stoppen met roken kunt u kijken op www.rookvrijookjij.nl of belt u naar (076) 889 51 95.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Jan-Willem Hinnen
Dr. J.W. Hinnen
Vaatchirurg
profielfoto zorgverlener Olivier Koning
Dr. O.H.J Koning
Vaatchirurg
Bekijk ons team
Code AFD-046
Laatste revisie: 22 oktober 2024 - 09:34

Vaatchirurgie