Welkom op de Eerste Hart Hulp (EHH)

De Eerste Hart Hulp is een afdeling binnen de Coronary Care Unit en is bedoeld voor spoedopname van patiënten met klachten die mogelijk met het hart te maken hebben. Het doel van de afdeling is dat we zo snel mogelijk willen weten of de klachten inderdaad met uw hart te maken hebben. Daarom krijgt u verschillende onderzoeken.

De Eerste Hart Hulp vindt u in gebouw A op de 2e verdieping. Hier volgt u de borden Eerste Hart Hulp.

Uw verblijf op de afdeling

Welke onderzoeken krijgt u?

In opdracht van de cardioloog of een arts-assistent (basisarts eventueel in opleiding tot specialist) krijgt u verschillende onderzoeken, zoals een hartfilmpje, bloed prikken, en het in de gaten houden van uw hartritme. Zijn de uitslagen bekend, dan bespreekt de cardioloog of een arts-assistent deze met u. Afhankelijk hiervan besluiten zij of u naar huis mag of dat u opgenomen wordt voor verder onderzoek. Als u opgenomen wordt gaat u naar een andere afdeling.

Wie is uw contactpersoon

Het is belangrijk dat u op de Eerste Hart Hulp een contactpersoon door geeft aan de verpleegkundige. Alle contacten en verzoeken om informatie lopen via deze persoon.

Wat zijn de bezoektijden?

Op de Eerste Hart Hulp is geen bezoekuur. Er mogen maximaal 2 familieleden of naasten bij u aanwezig zijn. We hebben ook een wachtkamer waar zij kunnen wachten

Hoe lang is de wachttijd?

Wij kunnen u helaas van tevoren niet vertellen hoe lang u moet wachten. Als u op de Eerste Hart Hulp komt, bekijken we aan de hand van de ernst van de klachten welke patiënt er als eerste door de cardioloog of arts-assistent gezien wordt. Het kan voor komen dat u eerder op de Eerste Hart Hulp bent, maar dat iemand die zieker is eerder wordt geholpen.

De wachttijd hangt ook af van welke onderzoeken de cardioloog of arts-assistent wil uitvoeren. Het kan ook voorkomen dat de cardioloog andere specialisten bij uw be handeling vraagt. Hierdoor kan de wachttijd langer worden. Wij vragen uw begrip hiervoor en doen ons uiterste best om u zo goed en snel mogelijk te helpen.

Observatorium

Als de cardioloog of arts-assistent aanvullend onderzoek wil of uw hartritme langer in de gaten wil houden (korter dan 24 uur), kan het zijn dat u wordt verplaatst naar het observatorium, kamer 75 op afdeling A2 Noord. Daar krijgt u de eerste onderzoeken. 

De bezoektijden van het Observatorium zijn: Maximaal 2 personen tot 20.00 uur, de artsenvisite is in de ochtend tussen 9.30 en 12.00 uur. U bent welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Reanimeren

Reanimeren is nodig als de ademhaling of de bloedsomloop onverwacht stopt. Soms bestaat er een uitdrukkelijke afspraak tussen zorgverlener en de patiënt om niet te reanimeren. Dit kan op medische gronden een voorstel van uw arts zijn, als de kans op herstel na een reanimatie erg klein is of als dit de wens van de patiënt is.

Als u na uw bezoek op de Eerste Hart Hulp wordt opgenomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, bespreekt de cardioloog of arts-assistent met u uw wens als het gaat over reanimeren. Dit is een standaard vraag bij elke patiënt die wordt opgenomen in dit ziekenhuis. Het stellen van de vraag hoeft niet te betekenen dat u een groter risico loopt op een levensbedreigende situatie. Meer informatie leest u in de folder ‘Wel of niet reanimeren’.

Vallen voorkomen

Als u op de Eerste Hart Hulp verblijft, is het risico dat u valt misschien groter dan normaal. Bent u bang om te vallen? Bespreek dit met uw verpleegkundige of arts.

Op de Eerste Hart Hulp hebben we ook verschillende middelen om de kans op vallen tijdens uw verblijf te verkleinen. Meer informatie over vallen leest u in de folder ‘Vallen voorkomen in het ziekenhuis'.

De kosten van uw behandeling

Zorg van de diëtist en fysiotherapeut tijdens en na uw opname

Tijdens uw opname in het ziekenhuis krijgt u zorg van de diëtist of fysiotherapeut als dat nodig is. Deze zorg hoort bij uw behandeling in het ziekenhuis.

Ook als u weer thuis bent, kunt u deze zorg blijven krijgen. Bijvoorbeeld als u nog moet herstellen. Hoeveel u moet betalen, hangt af van uw zorgverzekering.

Verwijzing

Voor spoedzorg heeft u geen verwijzing nodig. Spoedeisende zorg in het zieken huis telt wel mee voor uw eigen risico. Voor alle andere zorg in het ziekenhuis heeft u wel een verwijzing nodig. Dit kan van uw (huis)arts of een arts uit een ander ziekenhuis zijn.

Heeft u geen verwijzing? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar de zorg meestal niet. In dat geval kunnen wij de rekening niet naar uw zorgverzekeraar sturen. U moet de kosten dan zelf betalen.

Na ontslag

Wat is er met u afgesproken?

Informatie na uw bezoek aan de Eerste Hart Hulp

Datum: 

Naam:

Wat is er met u afgesproken?

0 U heeft nieuwe medicijnen gekregen, hiervoor krijgt u een recept mee.

0 Uw bestaande medicijnen zijn aangepast, hiervoor krijgt u een recept mee.

0 Afspraak bij de polikliniek Cardiologie, deze staan in MijnJBZ of krijgt u per post.

0 Afspraak voor verder onderzoek, deze staan in MijnJBZ of krijgt u per post.

0 U heeft een cardioversie gehad, u krijgt hierover meer informatie.

0 ........................................................................................................................................

0.........................................................................................................................................

Heeft u vragen of klachten na ontslag?

Heeft u binnen 24 uur nog vragen? Belt u dan naar de Eerste Hart Hulp, telefoonnummer (073) 553 20 25.

Heeft u na 24 uur klachten, belt u dan naar uw huisarts of de huisartsenpost.

Code CAR-103A
Laatste revisie: 14 april 2025 - 10:56