Opleidingenselector: verpleegkundig: recovery-verpleegkundige
Als recovery-verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de pre- en postoperatieve zorg van de patiënt.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
De pre-operatieve zorg houdt in dat je de patiënt begeleidt en voorbereid op de operatie. Op de holding wordt de patiënt aangesloten op apparatuur ter bewaking en krijgt een infuus. Als de patiënt onder loco-regionale anesthesie geopereerd wordt, assisteer je de anesthesioloog. Je zorgt voor een steriel werkveld, geeft spullen indien nodig steriel aan en begeleidt de patiënt tijdens dit proces.
De post-operatieve zorg houdt in dat je de patiënt ondersteunt in zijn verdere behandeling na de operatie. Deze post-operatieve zorg zal voor iedere patiënt anders zijn, dit is afhankelijk van de operatie die de patiënt heeft ondergaan en de complexiteit hiervan, welke vorm van anesthesie er gebruikt is en eventuele comorbiditeit van de patiënt. Je werkt nauw samen met anesthesiologen en het overig personeel op de operatiekamers. Je zorgt voor een volledige overdracht naar de verpleegkundigen van de verpleegafdelingen.
Je bent als recovery-verpleegkundige mede verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van leerling-recovery-verpleegkundigen en de begeleiding van de jong gediplomeerde collega’s.
De totale opleiding tot recovery-verpleegkundige (13 maanden bij een fulltime dienstverband) bestaat uit 28 scholingsdagen. Voordat je met de opleiding kunt starten moet je door het ziekenhuis zijn aangenomen voor de functie van leerling-recovery-verpleegkundige. Je bent student en je bent tevens werknemer van het ziekenhuis. Hierdoor geldt ook voor jou de Cao Ziekenhuizen.
Houd er rekening mee dat je naast je werk gemiddeld per week 5 à 6 uur aan je opleiding moet besteden.
Meer informatie?
Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over de opleiding tot recovery-verpleegkundige? Neem dan contact op met Ireen van Drunen of Jessica Poirters, praktijkbegeleiders binnen het Operatiecentrum via (073) 553 26 51 of praktijkbegeleiding-OK@jbz.nl.