Zorgverleners werken samen op de polikliniek
Bij steeds meer (ingewikkelde) aandoeningen werken zorgverleners vanuit verschillende vakgebieden intensief samen met elkaar in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Voor deze aandoeningen zijn speciale spreekuren ingericht. Hierin werken verschillende zorgverleners samen om één behandelplan voor u op te stellen.
U heeft een vaste zorgverlener met wie u regelmatig contact heeft. Dit kan via een polikliniekbezoek zijn, via een belafspraak of videoafspraak. Deze zorgverlener bespreekt uw zorgvragen en uw situatie in een teambespreking. Aan deze teambespreking nemen zorgverleners van alle betrokken specialismen deel.
Gezamenlijk komen zij met een voorstel voor aanvullende onderzoeken en maken in overleg met u een persoonlijk behandelplan. Op basis daarvan vindt het vervolg plaats.
PISA
Poliklinische Intensieve Samenwerkings Afdeling, ofwel PISA. Zo noemen onze zorgverleners deze samenwerking tussen verschillende professionals op de polikliniek.
Voor welke aandoeningen is er een team ingericht?
Team 'cardiometabole aandoeningen'
Met cardiometabole aandoeningen bedoelen we hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en chronische nierschade. Deze aandoeningen komen vaak samen voor en ze hebben dezelfde risicofactoren. Speciaal voor deze patiënten houdt het Team cardiometabole aandoeningen spreekuur op de polikliniek Interne Geneeskunde.
Team 'hoog risico hart- en vaatziekten'
Het spreekuur van het Team hoog risico hart- en vaatziekten is bedoeld voor patiënten die hart- en vaatziekten hebben doorgemaakt, veroorzaakt door slagaderverkalking (atherosclerose). Hierdoor hebben zij een verhoogd risico op herhaling of verslechtering van deze aandoening.
Waarom intensief samenwerken?
Sommige patiënten hebben verschillende aandoeningen die onderling op elkaar van invloed zijn of met elkaar samenhangen. Dat maakt de behandeling vaak ingewikkeld. Wat voor de ene aandoening goed is, kan de klachten van de andere aandoening misschien wel erger maken. En als u zorgverleners op verschillende poliklinieken bezoekt, kan het moeilijk zijn om overzicht te houden.
Door als zorgverleners van verschillende vakgebieden intensief met elkaar samen te werken in één team, kunnen we de behandeling zo goed mogelijk op uw specifieke situatie afstemmen. U krijgt één persoonlijk behandelvoorstel en u hoeft minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Voordeel is ook dat u één zorgverlener heeft die samen met u het overzicht bewaakt.