Dialysecentrum
Als uw nieren onvoldoende werken, kunt u in het Dialysecentrum terecht voor een dialysebehandeling.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Lees meer
Multidisciplinair team
Op het Dialysecentrum werken we met multidisciplinaire teams. Ieder team bestaat uit een arts, verpleegkundig specialist, verpleegkundige, diëtist en een maatschappelijk werker. Zij werken samen aan uw behandeling. Uw dialysearts is eindverantwoordelijk voor de behandeling.
Patiëntgericht verplegen
Het verpleegkundig personeel is verdeeld over 3 patiëntenunits, Magnolia, Knotwilg en Populier. Elke unit is verdeeld in 2 ruimtes met 5 dialyseplaatsen. Als het nodig is, zijn er ook mogelijkheden om patiënten apart te dialyseren. Het Dialysecentrum heeft ook 2 units voor nachtdialyse: Eik en Plataan. In deze ruimtes zijn in totaal 6 dialyseplaatsen beschikbaar. Naast deze units voor hemodialyse is er ook een unit peritoneaal dialyse.
1 aanspreekpunt
Iedere patiënt krijgt vanaf het begin van de behandeling een zorgcoördinator toegewezen. Deze verpleegkundige regelt en organiseert de extra zorgonderdelen, zoals de voorbereiding op een transplantatie, overleg met de specialist, rapportage naar de specialist, contacten met uw familie, de voorbereiding op een vakantie enzovoort. De dagelijkse zorg bij het dialyseren krijgt u niet altijd van uw zorgcoördinator, maar ook van andere dialyseverpleegkundigen.
Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Praktische tips
Dialyseren in het Dialysecentrum
Wat zijn de dialysetijden? Wanneer lopen de artsen visite? Hoe kunt u het Dialysecentrum bereiken buiten de dialysetijden? Hier vindt u alle praktische informatie over dialyseren in het Dialysecentrum.
Medisch maatschappelijk werk Nefrologie
Een (komende) dialysebehandeling kan veel losmaken en vragen oproepen. De medisch maatschappelijk werker van het Dialysecentrum kan u begeleiden bij de psychische en sociale gevolgen van de dialysebehandeling.
Uw afspraak in het ziekenhuis
Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.
Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ
Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.
Bekijk uw zorgverzekering
Controleer zelf vóór een afspraak in het JBZ of uw zorg wordt vergoed:
- Bekijk hier met welke zorgverzekeraars het JBZ een contract heeft.
- Het hangt ook af van uw polis of uw zorgverzekeraar alle zorg volledig vergoedt.
- Onze zorg valt voor volwassenen onder het wettelijk eigen risico. Dit betekent dat u ieder jaar eerst een bedrag zelf moet betalen, voordat uw zorgverzekeraar kosten gaat vergoeden.
MijnJBZ
Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien?
Gegevens delen
Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.
Uw rechten en plichten als patiënt
Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.
Naar de dokter? 3 goede vragen!
Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.