Aandoening

Anuskanker

Als u van uw arts te horen krijgt dat u mogelijk anuskanker heeft, begrijpen we dat u hiervan schrikt en dat u graag wilt weten waar u aan toe bent. Om u hierbij te helpen, hebben we deze informatie opgesteld. Het is een supplement bij de Informatiewijzer Oncologie. In dit supplement krijgt u uitleg over de onderzoeken en het zorgtraject.

De informatie die we hier geven is algemeen. De situatie kan voor u persoonlijk anders zijn.

De anus is de uitgang van de darmen. Via de anus verlaat de ontlasting het lichaam. Anuskanker is een zeldzame vorm van kanker. Bij anuskanker is er een tumor ontstaan in de anus of in de huid vlak om de anus heen. Anuskanker kan uitzaaien naar andere plaatsen in het lichaam. Bijvoorbeeld in de lymfeklieren in de lies en bekken, lever of in de longen.

Kanker is een ingrijpende ziekte. Alles waar u mee te maken krijgt voor, tijdens of na de behandeling hebben we voor u verzameld op onze pagina 'Kanker'.

Lees meer

Zorgpad anuskanker

De zorg voor patiënten met anuskanker is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis vastgelegd in een zorgpad. Dit betekent dat zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met anuskanker duidelijke afspraken hebben gemaakt: wie geeft welke zorg en op welk moment? We geven u met dit zorgpad ook inzicht in het traject waarin u zit: wat is de volgende stap, wanneer kunt u die verwachten en wie begeleidt u daarbij?

Uw vaste aanspreekpunt

Uw verpleegkundig specialist GE (gastro-enterologie) begeleidt u tijdens iedere stap van het behandelplan. Zij is uw vaste aanspreekpunt. Ze is altijd op de hoogte van uw situatie en de 'spin in het web' voor de verschillende zorgverleners die bij uw behandeling zijn betrokken. In deze periode van behandeling komt er erg veel op u af. Heeft u vragen of wilt u zaken bespreken, dan kunt u hiermee altijd terecht bij de verpleegkundig specialist.

Code CHI-176
Laatste revisie: 22 april 2024 - 10:52