Contactpersoon tijdens de opname
Wij vragen iedere patiënt die opgenomen wordt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een contactpersoon aan te wijzen. JBZ-medewerkers rekenen er op dat deze contactpersoon bepaalde taken op zich neemt.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Wie is de contactpersoon?
Een contactpersoon is aanspreekpunt voor de verpleging en artsen, maar ook voor familie en naasten. Het is belangrijk dat uw contactpersoon op de hoogte is van uw lichamelijke-, woon- en/of-, werk- en leefsituatie. U beslist zelf wie uw contactpersoon is. Dat kan bijvoorbeeld uw partner zijn of een familielid, maar ook een buurvrouw of goede vriend.
Een contactpersoon regelt praktische zaken voor u, zoals het brengen van nachtkleding, het op de hoogte brengen van familie en ervoor zorgen dat medicijnen die thuis liggen bij u in het ziekenhuis gebracht worden. Daarnaast helpt de contactpersoon u bijvoorbeeld met eten geven of gaat hij of zij op uw verzoek mee naar een onderzoek.
Informatievoorziening tijdens de opname
Familie, vrienden, collega’s en naasten willen vaak weten hoe het gaat met de patiënt. Omdat het JBZ privacy belangrijk vindt, geven we informatie alleen aan uw contactpersoon. De taak van de contactpersoon is het informeren van andere familieleden of naasten.
Toestemming
Voor alle beslissingen over uw gezondheid is uw toestemming nodig. Uiteraard kan dat alleen als u daartoe in staat bent. De zorgverlener geeft medische informatie aan u. Als u wilt dat uw zorgverlener uw contactpersoon informeert over uw medische situatie, dan moet u dat uitdrukkelijk aan de zorgverlener laten weten. Zonder uw toestemming delen wij geen informatie.
Wie is de vertegenwoordiger?
Een (wettelijk) vertegenwoordiger is iemand die uw belangen behartigt als u dat zelf (tijdelijk) niet meer kunt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u buiten bewustzijn bent of vergevorderde dementie heeft. In die gevallen neemt de vertegenwoordiger namens u beslissingen. Een vertegenwoordiger is niet altijd de contactpersoon van de patiënt en een contactpersoon is ook niet altijd vertegenwoordiger. Lees hier meer over de vertegenwoordiger van een patiënt tijdens de opname.