Wetenschappelijk onderzoek bij het Centrum Voortplantingsgeneeskunde
Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde doet mee aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. Hierbij werkt het Centrum Voortplantingsgeneeskunde samen met Zorgevaluatie Nederland.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Zorgevaluatie Nederland doet onderzoek naar medische behandelingen. Zorgevaluatie Nederland vergelijkt verschillende behandelingen met elkaar. Dit noemen zij een “zorgevaluatie”. Zorgevaluatie is het evalueren van bestaande medische zorg die in de praktijk wordt toegepast, terwijl er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit.
We willen dat iedereen in Nederland de beste zorg krijgt. Dat betekent dat we moeten weten welke zorg, voor welke patiënt op welk moment het beste is. In veel gevallen weten we dat nog niet omdat dit nog onvoldoende onderzocht is. Dat wil niet zeggen dat deze zorg niet goed is, alleen weten we daarvan niet of het de best passende zorg is. Om dat uit te zoeken is evaluatieonderzoek nodig. We noemen dat zorgevaluatie. Zorgevaluatie wordt steeds vaker uitgevoerd, want alle partijen in de medisch specialistische zorg zijn overtuigd van het nut en de noodzaak hiervan.
Wanneer u voor één of meerdere studies in aanmerking komt, vragen we u of u hieraan wilt meewerken. U beslist altijd zelf of u meedoet aan een onderzoek. Meedoen is vrijwillig. Als u niet wilt meedoen, krijgt u gewoon de behandeling die u anders ook zou krijgen.
Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis doet mee aan de volgende zorgevaluaties:
FOIL; We vergelijken twee verschillende behandelingen om de eileiders door te spoelen, de baarmoederfoto en de schuimecho. We kijken welke van de twee eileider testen de beste kans geeft op een zwangerschap.
LUMO; Wordt de kans op een zwangerschap hoger door het toevoegen van het hormoon progesteron aan de bestaande IUI behandeling met hormoonstimulatie?
PREMI; De studie richt zich op vrouwen die meerdere miskramen (zonder directe oorzaak) hebben gehad. In de PREMI studie, onderzoeken we of het onderdrukken van het afweersysteem van de moeder leidt tot meer levend geboren kinderen.
LIFE studie
Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde doet mee aan het LIFE studie project. Dit is een wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan van chronische ziekten. Wij vragen u om deel te nemen aan dit onderzoek, wanneer u een afspraak heeft bij het Centrum Voortplantingsgeneeskunde. U beslist zelf of u dat wel of niet wilt. Het heeft geen invloed op uw behandeling. Voordat u de beslissing neemt, is het belangrijk om meer te weten over de LIFE studie. In de onderstaande brief vindt u daarom meer informatie.
Meer informatie
Voor vragen of meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek kunt u contact opnemen met uw behandelend arts of researchverpleegkundige via email: researchGYN@jbz.nl. Ook kunt u contact opnemen met het Centrum Voortplantingsgeneeskunde.