Headerafbeelding
voorbeeld afbeelding van medicijnen
Afdeling

Spreekuur Klinische farmacologie

Het spreekuur Klinische farmacologie is bedoeld voor patiënten met vragen of problemen rondom medicijngebruik. Bijvoorbeeld bij gebruik van veel verschillende medicijnen of bij bijzondere bijwerkingen.

Uw huisarts of medisch specialist kan u doorverwijzen naar dit spreekuur. 

De afspraak vindt plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, gebouw B verdieping 1, ontvangst 1 (nabij de polikliniek Geriatrie), of soms in de vorm van een videoafspraak. Dit staat vermeld in uw afspraakbevestiging.

 

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Praktische tips

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Rob van Marum
Prof. dr. R.J. van Marum
Klinisch geriater, Klinisch farmacoloog
Profielfoto zorgverlener Jeroen Derijks
Prof. dr. H.J. Derijks
Ziekenhuisapotheker, Klinisch farmacoloog
Foto van Namiko Goto
N. Goto
Klinisch geriater
Bekijk ons team

Betrokken afdelingen

Code ALG-901
Laatste revisie: 23 december 2024 - 10:51
Over dit spreekuur

Spreekuur Klinische farmacologie

Vragenlijst

In MijnJBZ zetten we een vragenlijst voor u klaar over uw medicijnen en eventuele klachten die u ervaart. 

Kunt u geen gebruik maken van MijnJBZ? Dan kunt u de vragenlijst invullen bij het MijnJBZ Servicepunt, nabij de infobalie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Neem uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO) mee. Dit is een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt. Uw apotheek kan dit voor u uitprinten. Vraag uw apotheek hier om, kort voordat u het ziekenhuis bezoekt.

U heeft een afspraak met een ziekenhuisapotheker en/of een medisch specialist-klinisch farmacoloog. 

We kijken naar de medicijnen die u gebruikt en naar mogelijke bijwerkingen. Soms vragen we informatie op bij uw eigen apotheek. We kunnen ook medisch specialisten raadplegen die bij uw behandeling betrokken zijn. Er vindt geen lichamelijk onderzoek of ander onderzoek plaats. 

In totaal duurt uw afspraak ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Aan het einde van uw afspraak krijgt u een advies over uw medicijn(en) in de vorm van een medicijnplan. Uw verwijzer, de huisarts en medisch specialisten die bij uw behandeling betrokken zijn, krijgen hiervan schriftelijk bericht.

Soms is er aanvullend onderzoek nodig, bijvoorbeeld bloedonderzoek of een hartfilmpje. Als de klinisch farmacoloog deze extra informatie nodig heeft om tot een advies te komen, dan bespreken we dit met u en adviseren we dit aan de arts die u verwezen heeft.