Headerafbeelding
tolbrug-gebouw-buiten
Onderzoek

Arbeidsbelastbaarheidonderzoek bij Tolbrug specialistische revalidatie

Bij dit onderzoek gaan we na hoe lang achter elkaar en op welke manier u bepaalde arbeidstaken en/of opdrachten kunt uitvoeren.

Het programma is bedoeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een andere aandoening waarbij het gaat om mentale (geestelijke) veranderingen in het denken en voelen. Het programma is ook bedoeld voor mensen die naast mentale veranderingen ook last hebben van een lichamelijke beperking.

Bij dit soort aandoeningen is de belastbaarheid vaak verminderd. U kunt moeite hebben met het concentreren, onthouden, plannen en omschakelen. Daarnaast heeft u mogelijk minder kracht en/of problemen met het uitvoeren van bewegingen. Al deze vaardigheden zijn nodig om weer in meer of mindere mate aan het werk te kunnen gaan.

Ergotherapie tolbrug man met zaag

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze locatie in 's-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen of Rosmalen? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Bekijk uw zorgverzekering

Controleer zelf vóór een afspraak in het JBZ of uw zorg wordt vergoed:

  • Bekijk hier met welke zorgverzekeraars het JBZ een contract heeft.
  • Het hangt ook af van uw polis of uw zorgverzekeraar alle zorg volledig vergoedt.
  • Onze zorg valt voor volwassenen onder het wettelijk eigen risico. Dit betekent dat u ieder jaar eerst een bedrag zelf moet betalen, voordat uw zorgverzekeraar kosten gaat vergoeden. 

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Betrokken afdelingen

Code REV-150
Laatste revisie: 21 mei 2024 - 15:04
Hoe verloopt het onderzoek?

Arbeidsbelastbaarheidonderzoek bij Tolbrug specialistische revalidatie

Voor het onderzoek heeft u een persoonlijk intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaat de onderzoeker specifiek in op uw werksituatie en de vaardigheden die u daarvoor nodig heeft.

Wat gebeurt er tijdens het arbeidsbelastbaarheidsonderzoek?

Binnen het programma voert u verschillende opdrachten uit die met werk te maken hebben. De arbeidsbelasting tijdens het onderzoek duurt 3 uur aaneen sluitend. Zo komt u erachter wat uw eigen belastbaarheid is en hoe het gaat met uw vaardigheden. Wat gaat goed en wat gaat (nog) niet goed genoeg als u mee doet aan een werksituatie?

Het onderzoek gebeurt in groepsverband met 2 personen. U ervaart dus ook hoe het samenwerken gaat en hoe u prikkels uit de omgeving verwerkt.

De kennis die u opdoet geeft veel inzicht in uw mogelijkheden en (eventuele) beperkingen. Deze inzichten kunt u gebruiken in uw re-integratieproces. Mogelijk komen er hulpvragen uit voort op het gebied van werk. Die kunt u voorleggen aan het revalidatieteam en/of arbeidscoördinatoren.

De bijeenkomsten

  • Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur in 2 weken tijd. Dit houdt in dat er 2 bijeenkomsten per week zijn. 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag.
  • Het onderzoek gebeurt bij Tolbrug Specialistische Revalidatie in ’s-Hertogenbosch.
  • U wordt begeleid door 2 ergotherapeuten/arbeidscoördinatoren.

Na het onderzoek bespreekt de ergotherapeut/arbeidscoördinator de resultaten van het onderzoek. Dit gebeurt samen met u en eventueel uw partner of naaste. U ontvangt hiervan een verslag.

Als u nog vragen heeft neemt u dan gerust contact met ons op. Het secretariaat Tolbrug Specialistische revalidatie kunt u bereiken via telefoonnummer (073) 556 56 00.